177 Nordland

Ta båten på hytta!

Se her for mer informasjon om kollektivtrafikk ruter i påsken.

Bilde: Susanne Forsland

Påsken er høytid for ferie og lange reiser. Tidligere har mye av kollektivtrafikken stanset i påsken, men i år legger fylkeskommunen til rette for at du kan reise til og fra påskeferien.

Fylkeskommunen legger opp til forbedret rutetilbud på helligdagene. Rutetilbudet må følge med i utviklingen, det er stor reiseaktivitet i høytidene og mange tilreisende med fly og tog.

Nordlandsekspress 1 og 2 og de korresponderende rutene i Rødøy, Lurøy og Træna går nå vil være søndagsruter på skjærtorsdag og andre påskedag på flere båtruter. Dette gjelder Nordlandsekspressen mellom Sandnessjøen og Svolvær, og alle korresponderende ruter på Helgeland. Dette betyr at disse rutene nå går 362 av årets 365 dager.

I tillegg gjelder samme omlegging på båtruten Værran/Gildeskål. Påskeaften kjøres lørdagsruter.

Regionbussene mellom Bodø og Narvik og Sortland, samt Lofotekspressen går lørdagsruter alle røde dager i påsken. Togbussene går de dagene toget går, og flybussene går når flyene går. Fylkeskommunen håper mange benytter seg av det fordrede tilbudet og reiser kollektiv i påsken.

Flere av busslinjene får endrede avgangstider i påsken, men det vil være mulig å få oppdatert informasjon om avganger på 177nordland.no eller i appen 177.

Foto: Susanne Forsland

Nettside og CMS: Digitalt Byrå